Kad turisti postanu domaći

Mnogi su primjeri da su turisti, koji su samo na nekoliko dana došli u Crnu Goru, već prilikom prvog povratka ostali baš ovdje da žive.

Baš tako su se u našu zemlju zaljubili i Iris i Oleg sa Krima. Ljubav traje i dalje i to kroz promociju crnogorskih ljepota na njihovim mrežama. Upravo je njihov video sa Durmitora oduševio i motivisao da ih pitamo koji dio Crne Gore posebno vole.

Oleg i Iris sa porodicom žive u Crnoj Gori od 2019, i to u Budvi. Kako kažu, dovoljno da su ovdje već postali “domaći”. Oleg govori crnogorski jezik, dok njihov sin ide u vrtić. Bave se digitalnim marketingom, i svakodnevno uživaju u životu koji je, kažu prelijep, u maloj zemlji sa puno mogućnosti.

“Kako imamo iskustvo života u Kijevu, Moskvi, Sevastopolju i Simferopolju, odlučili smo da je ovdje najbolje mjesto za nas i naše dijete”, kažu oni.

Bili su gotovo svuda po Crnoj Gori.

“Svaki dio obale i svaka planina su prelijepi, ali moramo reći da je sjever zemlje nevjerovatan! S druge strane Boka Kotorska je nešto što se barem jednom u životu mora doživjeti”, kažu naši sagovornici.

Durmitor im je, ipak, ukrao srce.

“To je najbolje mesto za našu dušu. Prošlog jula smo bili tamo, istraživali različite planinske lokacije i bilo je nevjerovatno”, navode oni.

Djelić avanture su nas snimili i pokazali nam zašto je Durmitor tako veličanstven.

Iris i Oleg, kad god mogu, nagovaraju prijatelje da dođu u Crnu Goru.

“Uvijek im kažemo da je ovdje život mnogo bolji i kvalitetniji, i sigurni smo da će nam se kad tad pridružiti”, zaključuju oni.

Podijeli: