Fakultet dramskih umjetnosti na Festivalu plesa u Pekingu

Plesna laboratorija Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore će, tokom narednih dana, učestvovati na Međunarodnom festivalu plesa, koji se održava u Pekingu, u organizaciji Plesne akademije.

Dance Lab, u kojoj zajedno istražuju i stvaraju profesori, saradnici, studenti i alumnisti studijskog programa Gluma, predstaviće se koreografskim radom Within – two miniatures, čiji autor je prof. Sanja Garić, dekan na FDU Cetinje.

Glumačko-plesnu trupu čine Marija Đurić, Vanja Jovićević, Jelena Đukić, Marija Labudović, Anđela Radović, Milica Šćepanović i Filip Đuretić.

Oni će u Pekingu, od 24-29. oktobra, biti u prilici da pokažu svoje umijeće pred plesnim profesionalcima iz cijelog svijeta, ali i da prošire svoja znanja iz oblasti koreografske umjetnosti, prateći, uz večernji festivalski program, i plesne radionice, takmičenje baletskih škola, kao i druge sadržaje, koji se organizuju u tom periodu.

U isto vrijeme, u okviru Festivala, održaće se i godišnji sastanak koreografa i direktora plesnih akademija China CEEC Dance Culture Union, na kome će Sanja Garić sa kolegama razmatrati moguće oblike saradnje među članovima Unije i planirati aktivnosti za predstojeću godinu.

Podijeli: