Mitrović: „Bićemo vjetar u leđa razvoju Tivta“

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma će o svom trošku raditi na sanaciji deponije Lovanja u blizini Aerodroma Tivat, a sve to u sklopu Programa obilježavanja 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, saopštio je ministar Ratko Mitrović. On je poručio da će biti vjetar u leđa razvoju Tivta.

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Tivat i razgovarao sa predsjednikom Opštine, Željkom Komnenovićem i njegovim saradnicima.

Ključna tema sastanka bila je izrada započetih planskih dokumenata, kao i izrada novog prostorno-urbanističkog plana Opštine Tivat.

„Prioritet nam je izgradnja škole, jer više nema mjesta u postojećem objektu. Takođe, prioriteti su i izgradnja vrtića, spratne garaže sa 480 mjesta i gradske pijace”, upoznao je Komnenović ministra Mitrovića.

Na sastanku je razgovarano o mogućnosti izgradnje reciklažnog centra za čvrsti otpad. S tim u vezi, ministar Mitrović je izjavio da će Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma o svom trošku raditi na sanaciji deponije Lovanja u blizini Aerodroma Tivat, a sve to u sklopu Programa obilježavanja 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom. Razmatrane su i opcije razvoja objekata infrastrukture u Opštini Tivat.

“Bićemo vjetar u leđa razvoju Opštine Tivat”, izjavio je na kraju ministar Mitrović.

Podijeli: