CEDIS poklonio 30.000 eura Kliničkom centru i 25.000 Vaterpolo savezu

Crnogorski elektrodistributivni sistem je, povodom uspješno završene druge godine poslovanja, dodijelio vrijedne donacije Kliničkom centru i Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore.

Kako su saopštili iz CEDIS-a, kao kompanija odgovorna prema društvu, aktivnosti su usmjerili ka onima kojima je pomoć najpotrebnija. Za realizaciju Baby friendly odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore, CEDIS je opredijelio 30.000 eura.

“Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji Kliničkom centru, konačno ćemo imati Baby friendly odjeljenje, što je svjetski standard u oblasti akušerstva. Baby friendly znači da je majka 24 sata uz svoje dijete i da apsolutno može u svakom trenutku da zna šta se dešava sa njenom bebom. Neću ni govoriti koliko je sve to značajno za zdrav razvoj tek rođenog djeteta. CEDIS je ovim pokazao kolika je zaista njegova briga za naše najmlađe, kao i društvo u cjelini”, kazala je direktorica Kliničkog Centra Crne Gore Zorica Kovačević.

Direktor CEDIS-a Zoran Đukanović istakao je da je zaokružena još jednu godina rada i postojanja i da se kompanija već izdvojila po društvenoj odgovornosti, naročito u projektima vezanim za sport, obrazovanje kao i zdravlje najmlađih članova našeg društva.

“Ovom donacijom biće omogućeno Kliničkom centru da razvije Baby friendly odjeljenje, kako bi naši najmlađi, bili od prvih časova života sa majkom, što je dokazano značajno za njihov budući mentalni i fizički razvoj. I u narednom periodu od CEDIS-a će projekti ove vrste imati punu podršku”, kazao je Đukanović.

Kako ističu u CEDIS-u, imidž Crne Gore najbolje se stvarao kroz sjajne rezultate koje su naši sportisti postizali.

“CEDIS i ove godine nastavlja lijepu tradiciju podrške Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore sponzorstvom od 25.000 eura, kao važan podstrek ka ostvarivanju još boljih sportskih rezultata”, naveli su u kompaniji.

Na prigodnoj svečanosti dodijeljene su nagrade radnicima koji su se svojim zalaganjem, umijećem, rezultatima i kolegijalnošću izdvojili u 2017. godini. Za najboljeg radnika CEDIS-a odabran je Vojislav Vukadinović, glavni inženjer za vođenje projekata dok je menadžer godine inženjer Ivan Brajović, Šef službe održavanja trafostanica 35/x I kablova.

Ž.N.

Podijeli: