U NP Lovćen najviše Francuza, posjetioci iz Perua i Australije

Nacionalne parkove Crne Gore posjetilo je više od 200 hiljada turista, što je za 20 odsto više nego prošle godine. I u Nacionalnom parku Lovćen bilježe veći broj posjetilaca. Očekuju da će ova sezona biti rekordna.

NP Lovćen za domaće goste je idealan za bijeg od vrućina. Za strance je i više od toga – mjesto za istraživanje. U Centru za posjetioce se informišu o stazama za šetanje i planinarenje. Prvi gosti stigli su već u martu, kada je i počela sezona.

“Većinom su Francuzi. Ove godine je povećan broj gostiju iz Njemačke. Prošle godine njih nije bilo, ali ove godine veliki broj Njemaca, Izraelaca, ali i takođe ljudi iz dalekih destinacija, kao što je SAD, Australija, imamo goste čak iz Perua iz Južne Amerike, tako da je to interesantan miks gostiju koji posjećuje nas nacionalni park”, kaže za TVCG Ana Uskoković iz NP Lovćen.

Izletnici i planinari žele da obiđu vidikovce, kojih u nacionalnom parku ima nekoliko. Najljepši pogled se pruža sa Jezerskog vrha, na kojem je Njegošev mauzolej.

“Oduvjek sam želio da istražim ovaj region. Htio sam da posjetim Dubrovnik, i kad sam istraživao na internetu, vidio sam da je Crna Gora blizu. Čitao sam o vašoj zemlji i odlučio da je posjetim”, kaže turista iz Holandije.

U Nacionalnim parkovima vjeruju da će ih do kraja oktobra posjetiti više od 400.000 gostiju i očekuju rekordnu sezonu.

Podijeli: