Belgijski novinari oduševljeni ljepotom Skadarskog jezera

Turistička organizacija Bar je,u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, ugostila studijsku grupu novinara iz Belgije u periodu od 20.-24. aprila. Riječ je o šest medija – “Deuzio“, “Cine Tele Revue“, “Het Nieuwsblad“, “Fifty & Me“, “Chapeu Magazine & Daymaker“ i “Metro“ koji su u pomenutom periodu imali priliku da uživaju u ljepoti grada na dvije čarobne obale.

Foto: Share Montenegro

Prvog dana posjete, novinari su imali priliku da obiđu Stari Bar i Staru maslinu, gdje su uz pratnju vodiča upoznati sa detaljima najznačajnijeg arheološkog nalazišta. Tom prilikom obišli su citadelu, akvadukt, sat kulu i ostatke crkava.

Drugog dana je upriličeno krstarenje Skadarskim jezerom i degustacija tradiocionalnih specijaliteta. NP Skadarsko jezero ostavio je poseban utisak na novinare, naročito netaknuta priroda, brojne legende i priče i čuveno ostrvo Grmožur.

Foto: Share Montenegro

“Turistička organizacija Bar uručila je propagandni materijal sa nadom da će ova posjeta rezultirati većem broju gostiju sa ovog emitivnog tržišta, s obzirom da je uspostavljena aviolinija Podgorica-Brisel” – kažu iz TO Bar.

Kulturni centar obezbijedio je ulaznice za ovu posjetu.

Foto: Share Montenegro

Krstarenje Skadarskim jezerom dio je turističke ponude Bara kada je riječ o aktivnom odmoru. Više o aktivnom odmoru u Baru pronađite na OVOM linku.

Podijeli: