Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Kijevu

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Ukrajini, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom organizovali su prezentaciju turističke ponude Crne Gore, 11. aprila, u Kijevu u Ukrajini.

Na prezentaciji su, uz prisustvo predstavnika Vlade i Vrhovne Rade Ukrajine, učešće uzeli i predstavnici turističke privrede Ukrajine, najznačajniji turoperatori, turističke agencije, avio kompanije i renomirani ukrajinski mediji.

Na prezentaciji su govorili ambasador Crne Gore u Ukrajini, Ljubomir Mišurović,  direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić, direktorica Direktorata za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Olivera Brajović i predstavnici turističkih organizacija Bara i Budve.

Oni su godvorili o prirodnim i kulturnim vrijednostima našeg podneblja, jedinstvenim lokalitetima, saobraćajnom povezanošću naših zemalja kao i sa turističkom ponudom za ovu godinu.

Pored prezentacije, organizovana je i poslovna radionica (workshop) za predstavnike turističke privrede, tokom kojeg su crnogorske agencije i hoteli održali B2B sastanke sa ukrajinskim turoperatorima, agencijama i avio prevoznicima u cilju ugovaranja buduće saradnje u organizovanom dolasku ukrajinskih turista. Nakon toga, za prisutne zvanice upriličen je koktel sa degustacijom autohtonih crnogorskih proizvoda.

Istog dana, predviđeni su sastanci sa predstavnicima Vlade Ukrajine, Vrhovne Rade, dok će narednog dana biti organizovan susret sa predstavnicima Kijevske gradske administracije u cilju dodatnog unapređenja saradnje dvije države.

Tržište Ukrajine za Crnu Goru je značajno s obzirom na to da je po broju ostvarenih noćenja među najzastupljenijim kada su u pitanju evropske zemlje. U 2018. godini Crnu Goru je posjetilo oko 90 000 turista iz Ukrajine koji su ostvarili oko 483 000 noćenja što je rast od oko 10 odsto u odnosu na 2017.godinu. Turisti iz Ukrajine zauzimaju četvrto mjesto kada su u pitanju ostvarena noćenja stranih turista tokom 2018. godine.

Promociji turističke ponude Crne Gore u Kijevu, pored predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma, NTO CG i lokalnih turističkih organizacija Bara i Budve, prisustvovali su predstavnici “Luke Bar”, kompanije “Beppler&Jacobson“, hotela „Falkensteiner“ , „Korali“ i „La Perla Hotel & Villas“ kao i predstavnici agencija „Montenegro tourist servise“, „R-tours“, „Talas M“, „Prometheus travel“ i „Next travel“.

Podijeli: