Tivat u deset najboljih kongresnih destinacija

Tivat je uvršten u top deset najboljih kongresnih destinacija (MTLG) u ovoj godini u kategoriji M, koja podrazumijeva kapacitet do 1,2 hiljade učesnika.

„U top deset u ovoj kategoriji Tivat je jedina destinacija iz Crne Gore sa ocjenom 4,04 od pet“, navodi se u saopštenju Turističke organizacije (TO) Tivta.

U toj kategoriji su se za ovu godinu, pored Tivta, našli Dubrovnik, Split, Rovinj, Opatija i Šibenik u Hrvatskoj, Portorož i Bled u Sloveniji i Zalfelden, Šladming, Klagenfurt i Vila u Austriji.

Marketinška agencija Toleranca iz Slovenije je prije deset godina razvila sistem ocjenjivanja kongresnih destinacija uz pomoć originalne matrice MTLG – Meetologue, kroz koju je predstavljena realna ponuda kongresnih destinacija.

„Ova evaluacija predstavlja najopsežniji sistem ocjenjivanja destinacija. Ne zasniva se samo na broju kongresnih događaja, već se dubinski bavi analizom ostalih faktora, uključujući prirodne i kulturne atrakcije, turističku i putnu infrastrukturu, originalnost, marketing i promociju destinacije“, navodi se u saopštenju.

U okviru MTLG oznake postoje četiri različite kategorije u zavisnosti od broja učesnika koje destinacija može da ugosti i kreće se od XL, L, M, S.

Iz TO Tivat su kazali da je MICE turizam jedan od najznačajnijih oblika selektivnog turizma koji utiče na produženje sezone i bolje prihode od turizma.

„Kriza izazvana pandemijom koronavirusa je najviše pogodila ovaj sektor turizma, pred kojim slijedi vrijeme oporavka“, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli: