Tivat dobitnik nagrade Sustainable Top 100 Destinations

Tivat je proglašen za jednog od dobitnika nagrade Sustainable Top 100 Destination za 2020. godinu na današnjoj ceremoniji, koja se održava u okviru Global Green Destinations Days (GGDD20). Kako je saopšteno iz Turističke organizacije tog grada, nagrade se dodjeljuju šesti put zaredom, a samo apliciranje za navedenu nagradu je bilo besplatno za sve zemlje svijeta.

Foto: Mihael Đuričić, TO Tivat

„Takmičenje ima za cilj da prikaže turističke priče i primjere dobre prakse održivog razvoja lokalnih i regionalnih destinacija, kao nadahnjujuće primjere organizatorima putovanja i turistima. Komitet Top 100 naglašava da selekcija za Sustainable Top 100 Destinations ne znači da su izabrane destinacije održive. To znači da te destinacije ulažu dodatne napore i obećavaju progres istih, napominjući da potpuno održive destinacije ne postoje“, navodi se u saopštenju TO.

Ističu da je ovo veliko priznanje naporima da budemo “safe, smart, sustainable – sigurni, pametni i održivi” i veoma ohrabrujuće ka daljem održivom razvoju Tivta i Crne Gore.

„Ovo je potvrda da smo sa dobrim primjerom prakse – uspješnim upravljanjem posebnim rezervatom prirode „Tivatska solila“ i izvještavanjem u dijelu prvih 15 kriterijuma pokazali da se na području Tivta u prethodnom periodu u javnom i privatnom sektoru realizovao veliki broj dobrih inicijativa koje su međunarodni stručnjaci ocijenili kao značajne za dobijanje ovog prestižnog priznanja“, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Podijeli: