Sastanak turističke privrede sa turoperatorima iz Njemačke

Danas je u hotelu “Kalamper” u Dobroj Vodi održan sastanak predstavnika turističke privrede Crne Gore i značajnih turoperatora iz Njemačke (Biblische Reisen, Fti Group, Alltours, TUI ReiseCenter, AFT Travel Management, Derpart i SKR Reisen GmbH…).

Susret je realizovan u okviru studijske posjete njemačkih turoperatora Crnoj Gori, a na poziv Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Goste su u uvodnom izlaganju pozdravili direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić i direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj. Izrazili su zadovljstvo na velikom interesovanju turističke privrede i nadu da će se tokom sastanka ostvariti saradnja koja će u budućem periodu rezultirati povećanjem turističkog prometa iz Njemačke. Održana je i prezentacija o Crnoj Gori na njemačkom jeziku, a nakon toga i radni dio sastanka gdje su predstavnici hotelijera i agencija imali priliku da u razgovoru sa turoperatorima predstave svoju ponudu i mogućnosti za saradnju.

Među predstavnicima turističke privrede Crne Gore bili su i oni iz barskih hotela “Kalamper”, “Princess”, “Pharos” i “Sato”.

Iz TO Bar kažu da se organizacija ovakvih susreta pokazala kao dobar model za uspostavljanje poslovne saradnje, pa će i u narednom periodu biti organizovani tokom studijskih posjeta.

Podijeli: