Ruska NTV snima emisiju o Crnoj Gori

Jedna od najgledanijih ruskih televizija NTV snima popularnu emisiju Poedem, Poedim (Hajdemo, Jedimo), u Crnoj Gori uz podršku Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara i Žabljaka.

Iz NTO je saopšteno da će emisija biti posvećena crnogorskoj gastronomiji i kulturi, prirodnim ljepotama i neobičnim mjestima.

“Novinska ekipa NTV na čelu sa autorom emisije, poznatim TV licem, Federikom Arnaldijem boravi u Crnoj Gori od 10. do 16. oktobra, a kadrovi za emisiju snimaju se u Budvi, Baru, Žabljaku i Kolašinu”, navodi se u saopštenju.

U emisiji će, kako se dodaje, poseban akcenat biti na specifičnostima lokalne kuhinje, ali i adrenalinskim aktivnostima poput raftinga na rijeci Tari, vožnje džipovima, obilaska kanjona Nevidio i drugih.

Autor emisije, Italijan Federiko Arnaldi, kazao je da je Crna Gora savršena destinacija za putovanje i da želi da gledaocima predstavi sve ono što možda još nijesu otkrili u našoj zemlji.

“Ovo je drugi put da dolazim u Crnu Goru iz koje sam ponio lijepe uspomene o kojima sam razmišljao cijele godine. Ovih dana smo posjetili Budvu koja je na mene ostavila poseban utisak. Odmah sam osjetio atmosferu kao kod kuće, poznate slike, more, Stari grad Budva, uske uličice i sve drugo što toliko podsjeća na moju Italiju”, kazao je Arnaldi.

On je naveo da ga je Crna Gora ponovo iznenadila i sada je vidi iz potpuno drugog ugla.

“Nijesam zamišljao da može biti tako lijepa, vrhovi planina, žuti i narandžasti listovi na drveću, voda kristalno zelena, visoki mostovi, duboki kanjoni, nevjerovatan rafting na rijeci Tari, a sada se nalazimo u jednom predivnom hotelu, daleko od civilizacije,u netaknutoj divljoj prirodi”, rekao je Arnaldi.

To je, kako je dodao, savršena destinacija za putovanje i iznenađenjima nikad kraja.

Emisija Poedem, Poedim /Let’s Go, Let’s Eat/, prikazuje se na kanalu NTV koji bilježi gledanost od preko 54 miliona na mjesečnom nivou.

“Emisija je koncipirana tako da voditelj nastoji da na autentičan način prikaže gledaocima u Rusiji destinaciju kroz lokalnu hranu, atraktivne turističke lokacije i aktivnosti, ali i razgovore sa ljudima”, navodi se u saopštenju.

O popularnosti ove emisije govori i to što je u 2016. godini proglašena najboljom putopisnom emisijom, osvojivši prestižnu nagradu National Geographic Traveler Awards.

Ruska televizija NTV je u februaru emitovala emisiju o Crnoj Gori, snimanu na području Boke Kotorske, Kolašina, Žabljaka, Skadarskog jezera, Rijeke Crnojevića i Njeguša. Emisija je samo na teritoriji Ruske Federacije prilikom prvog prikazivanja zabilježila gledanost od blizu dva miliona, dok je na YouTube kanalu imala preko 45 hiljada pregleda.

Očekuje se da će nova epizoda emisije koja se trenutno snima u Crnoj Gori privući veliku pažnju gledalaca kako u Rusiji, tako i u zemljama ruskog govornog područja kao što su Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i Azerbejdžan, gdje NTV bilježi veliku gledanost.

Podijeli: