Radi se na rehabilitaciji Biogradskog jezera

Već iduće sedmice konsultanti uz logističku podršku zaposlenih u NP Biogradska gora intenziviraće rad na terenu, u cilju rješavanja problema smanjena nivoa Biogradskog jezera.

Predstavnici JPNPCG organizovali su danas u Upravnoj zgradi u Podgorici sastanak sa predstavnicima Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma u vezi sa rješavanjem hidroloških problema u slivu Biogradskog jezera.

Predstavljen je Projekat rehabilitacije jezera, a koji se finansira iz IPA Programa.

Projekat je počeo u februaru 2021. godine i predviđeno je da traje tri godine.

“Konkretno, a vezano za rehabilitaciju Biogradskog jezera, u toku je realizacija prve faze iz oblasti zaštite prirode, a sprovodi ga međunarodna konsultantska grupa COWI. Naručilac projekta je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma”, saopšteno je iz NPCG.

U ovoj fazi realizacije angažovana su čeitiri lokalna eksperta koji sačinjavaju multidisciplinarni tim koji će raditi na rješavanju problema smanjena nivoa Biogradskog jezera.

Iz JPNPCG poručuju das u zadovoljni što je država prepoznala ovaj problem i kroz ovaj Projekat se aktivno angažovala na njegovom rješavanju.

Sastanku je prisustvovala Dina Skarep u svojstvu konsultanta ministarstva i mr Vladan Dubljević izabrani konsultant ispred COWI-ja.

Iz JPNPCG sastanku su prisustvovali direktorica Jelena Kljajević, sa saradnicima dr Aleksandrom Mijovićem i dr Veselinom Luburićem.

Podijeli: