Predstavljen promotivni spot „Priroda je moj dom“

Nacionalni parkovi Crne Gore predstavili su promotivni spot „Priroda je moj dom“, a kako ističu u NPCG, koji bi trebalo da doprinese njihovoj i turističkoj promociji Crne Gore.

 

Direktor Nacionalnih parkova CG Elvir Klica je kazao da je spot simbolično objavljen na Dan državnosti.

„Naš novi promotivni spot ‘Priroda je moj dom’, osim kadrova iz svih pet nacionalnih parkova Crne Gore, prikazuje i njihove stanovnike – životinje koje prepoznatljivom melodijom pjevaju o prirodi i nacionalnim parkovima. Ponosno promovišu i slave sigurnost, slobodu i vječnost svog doma. Isto kao što i mi danas, ponosno slavimo sigurnost i vječnost naše Crne Gore“, kazao je Klica.

Autor pomenutog spota je Miki Dragićević, dobitnik brojih nagrada na festivalima turističkog filma.

„Spot je proizvod rada velikog broja ljudi, kako stručnjaka iz Nacionalnih parkova, tako i produkcionog tima koji je imao izuzetno zahtjevan zadatak da uklopi sve te zvuke prirode u jednu priču. Vodili smo računa o tome da spot prati savremene trendove turističkih filmova, da bude kratak i jasan. Ovoga puta prepustili smo stanovnicima nacionalnih parkova da pričaju umjesto nas. Ovo je emocija iz prirode i poziv njenih stanovnika da svi posjete nacionalne parkove Crne Gore i našu zemlju“, kazao je Dragićević.

Dragićević je zahvalio Sulejmanu Beći Kujeviću na izuzetnoj postavci muzike, kao i produkcionom timu Baneta Zdravkovića i dodao da je spot već danas počeo svoj festivalski život i da je pripremljen i za promociju na inostranom tržištu.

Kako se ističe u saopštenju NPCG, Mišael Bader, turistički radnik i promoter spota za njemačko tržište, kazao je da mu je čast što će imati priliku da ovaj spot prezentuje na njemačkom tržištu.

„Spot je urađen po svjetskim standardima savremenog turističkog filma i na poseban način poziva turiste iz Njemačke da posjete Crnu Goru. Posebno me raduje to što je poziv upućen preko prirode i njenih stanovnika. Svi zajedno moramo raditi na promociji Crne Gore. Čestitam Nacionalnim parkovima Crne Gore na izvrsnoj ideji i proizvodu“, kazao je Bader.

Podijeli: