Ploveći grad doveo skoro 4.000 turista u Kotor

Kruzer “Majn šif 6” (Mein Schiff – Moj brod), najnoviji brod u floti kompanije Tui krstarenja, sagrađen 2017., uplovio je juče prvi put u Kotor.

Mihailo Vukić, vlasnik agencije Alegra posredstvom koje je kruzer došao u Kotor, kazao je da je riječ o najnovijem brodu kompanije, sagrađenom u brodogradilištu u Finskoj 2017.

On je pojasnio da po 50 odsto udjela u vlasništvu kompanije imaju najpoznatija turistička kompanija u svijetu Tui i Rojal Karibien.

“Njihovi kruzeri su napravljeni samo za njemačko tržište, tako da je 99 odsto putnika iz Njemačke. Brod je dugačak 295 metara, sada je na njemu 2.559 putnika, o kojima brine 982 člana posade. Kompanija ima šest brodova, 2023. će izaći i ‘Majn šif 7’, a nakon toga još dva osmica i devetka. Za ovaj kruzer je karakteristično da ima više od 90 odsto balkonskh kabina i, naravno, sve ostale sadržaje. Cijene krstarenja se kreću od 700 do 800 eura po osobi za nedjelju pa do 7.000, 8.000 eura za boravak u specijalnim apartmanima”, kazao je Vukić.

Ploveći grad ima 1.250 kabina na 15 paluba, od kojih je većina sa privatnim balkonom. Karakteristika kruzera su tri različite kategorije apartmana, među kojima je dijamant apartman. Gostima su na rasplaganju tri glavna restorana, potom restoran sa švedskim stolom kao i nekoliko snek barova.

Kada je u pitanju zabava, opuštanje i sport, svako će naći ponešto.

Dajmond bar nudi veličanstven pogled na more i organizovanu večernju zabavu. U šou londž baru organizuju se događaji poput akrobacija, mjuzikla, dok u ponudi imaju i kuvarske emisije i misteriozne večere, kao i zabave na bazenu, a tu je i veliko pozorište za ljubitelje pozorišne umjetnosti. Prostrani velnes centar ima veliku saunu sa pogledom na more i parnu sobu, kabine za masažu i slično.

Podijeli: