Oduvijek moderne vrijednosti

Divlja i pitoma. Jedinstvena po neponovljivom spoju mora i planina. Zemlja čiji su ljudi vazda nasmijani, a u isto vrijeme pomalo i šarmantni mrgudi. Uvijek svoja i uvijek prva u srcu. To vam je, i još mnogo toga, Crna Gora.

Foto: alfawolfdog

I lijepo je kada znamo da su mnogima prve asocijacije na našu zemlju baš ove osobine.

To ste potvrdili upravo vi, pratioci i čitaoci portala Share Montenegro.

Pitali smo vas – koje su to vrijednosti oduvijek u trendu, šta je to oduvijek moderno kod nas?

Inspirativnim odgovorima ste nas još jednom uvjerili da je Crna Gora zaista posebna.

Foto: Mirko Šćepanović

Počeli ste sa kulturom i vaspitanjem. Oduvijek je bilo moderno ono što nas od malena uče – da kažemo “dobar dan” komšiji u prolazu, da pomognemo starijima i da, kad god smo u prilici, uputimo lijepu riječ i pokažemo koliko su maniri važni.

Vaspitanje stiže iz porodice, a vi ste nas podsjetili da je svaka crnogorska žena u ovom društvu bitna. I koliko je važno da se svi u porodici poštujemo i nađemo vremena za onaj neprocjenjivi, zajednički ručak. Uostalom, i stranci najviše vole tu našu bezuslovnu povezanost. I što se kod nas osjećaju kao da su doma.

Foto: Miljan Džaković

Za ovaj osjećaj, svi ste bili saglasni, neophodni su i dobra hrana i piće. Sudeći po vašim odgovorima, oduvijek i zauvijek će biti moderno da se okupi ekipa na po Nikšićko Pivo. Jedan od naših najvećih brendova bio je upravo čest odgovor na pitanje o neprolaznim vrijednostima, što je i očekivano jer je Nikšićko sa nama već 125 godina. Zajedno slavimo uspjehe, pa i neuspjehe. Ili samo ispratimo još jedan dan koji smo zajednički pregurali.

Foto: Etno katun Durmitor

Da slavimo svaki pedalj prelijepe Crne Gore. Vi ste je, kroz odgovore, obišli cijelu. Od jedinstvenog, divljeg Durmitora i gordog Bubotovog kuka, prostranstva Skadarskog jezera, šarmantnog Starog Bara, Kotora koji toliko volimo, Lovćena i pogleda na Boku čija ljepota nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Foto: Nikoleta Pavićević

I na kraju, najvažnije je da nikada ne budemo ravnodušni na one vrijednosti koje nas čine tako posebnim.

Share Montenegro čitaoci istakli su one najvažnije, koje su i koje će zauvijek ostati moderne.

Empatija, čojstvo i junaštvo, humor po kojem smo jedinstveni, pa i kad ga ne razumiju baš svi. Sve ovo i još mnogo toga je naša Crna Gora.

Podijeli: