Noć tradicije sa modernim prizvukom

Ulice i trgovi Portonovog proteklog vikenda su oživjeli duh festivala tokom veličanstvene noći pod maskama uz brojne nastupe i vizualno prijemčiv program.

Mjesna muzika Đenovići otvorila je Portonovi karneval paradom uz pratnju „Feštađuna“, poznatih po karnevalskoj tradiciji i manifestacijama sada već 15 godina. Za one koji su u subotu veče došli nespremni dijelile su se maske na tri lokacije širom Portonovog.

Nekoliko grupa „Feštađuna“ zabavilo je posjetioce Portonovog i goste u kafićima i restoranima.

Kafići su bili epicentar dobre zabave uz bendove i muziku uživo koja je upotpunila ovu uzbudljivu noć.

Zabavljali su se i stari i mladi, pogotovo djeca koja su bila oduševljena maskama.

Ulicama Portonovog je osim mještana i lokalnih gostiju bilo i dosta turista koji su se fotografisali i plesali zajedno sa učesnicima programa.

Učesnici iz Rusije kazali su da su zadovoljni cjelokupnom organizacijom te da uživaju u festivalu koji je organizovan na ulicama Portonovog.

Istog su mišljenja i posjetioci karnevala.

Najveći broj njih nije mogao posebno da se odluči koji segment festivala im se najviše dopada, jer, kako kažu, sve je čarobno i interesantno.

„Divno je sve, odlično organizovano, zabavno, ispunjeno vrijeme za turiste i za mještane. Maskembal je dobar, mjesna muzika je odlična. Sve pohvale“, poručuje jedna od posjetiteljki karnevala.

Posjetioci se nadaju i da će ovakve manifestacije, u duhu Mediterana, zaživjeti.

Ovo je samo jedan od brojnih julskih događaja u Portonovom, a već narednog vikenda nas očekuju vinske noći koje će biti organizovane 24. jula kada će gosti moći da probaju neka od najljepših vina iz regiona i svijeta.

 

 

Podijeli: