„Nevidio“ ove godine vidjelo 2.100 avanturista

Kanjon Nevidio je jedna od popularnijih turističkih destinacija na crnogorskm sjeveru. Iz godine u godinu sve više avanturista prolazi utrobom brze i hladne Komarnice. Lanije za cijelu sezonu prošlo oko 2.500 tursita, a ovog ljeta već više od dvije hiljade.

Direktor Parka prirode Dragišnica-Komarnica Danilo Tomić podsjeća da je ljeto kasnilo, da je jun bio kišan, te da je veliki vodostaj odložio početak sezone.

“Ipak, imamo dobru posjetu. Do sada je prošlo oko 2.100 ljudi kroz Nevidio, a u avgustu i početkom septembra je, uobičajeno, najveća gužva”, kaže Tomić.

Ove godine je, dodaje, ako se brojke porede sa prošlosezonskim istim periodom, turista više za oko 15 odsto.

Svega svaki deseti posjetilac kanjona je iz Crne Gore, a ostalo su stranci, najčešće iz Zapadne Evrope, mada ih ima i iz zemalja regiona. Vodiči imaju dugogodišnje iskustvo u kanjoningu, a svaki turista plaća taksu PP Dragišnica-Komarnica 11 eura i euro lokalnoj turističkoj organizaciji.

Izvjesno je da će dogodine ispred ulaza u Nevidio biti završena i kompletna infrastruktura, jer ovih dana se privodi kraju izgradnja vodovoda, a montirana je i trafostanica, tako da će do kraja sezone biti obezbijeđeno i napajanje električnom energijom. Uz to, Uprava javnih radova raspisala je tender i vjerovatno će vrlo brzo početi izgradnja upravne zgrade, info pulta, centra za posjetioce, suvenirnice… a predviđeno je da izgradnja tih objekata košta više od 260.000 eura, uključujući i uređenje najbliže okoline.

Podijeli: