Krug oko korita u Kučima savršen audio vizelni doživljaj

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je kroz projekat Razvoj panoramskih puteva Crne Gore, završilo postavljanje turističke signalizacije i izradu turističkih mapa na šest jezika za rutu “Krug oko korita”.

U sklopu ove rute koja je dugačka 65 kilmetara, omogućen je i audio vodič na tri jezika (Crnogorski, Engleski i Njemački), kao i audio vodič u muzeju Marka Miljanova koji se obilazi u sklopu ovog puta.

Ovaj panoramski put sadži pet uređenih vidikovaca-kod spomenika Novaka Miloševa, Grlo sokolovo, Delaj, Stijena Kuk ledinski i kod spomenika bitke na Fundini.

U sklopu projekta Razvoj panoramskih puteva Crne Gore biće uređen i “Durmitorski prsten”, “Krune Crne Gore” i “Mora i visine”.

Njegov osnovni cilj je povezivanje turističke ponude Primorja i Sjevera panoramskim putevima kako bi podstakli rast turističkog prometa u oblastima koje imaju izuzetan potencijal koji još uvijek nije valorizovan.

Ovaj projekat Ministarstvo sprovodi kako bi podstakao strane turiste i domaće stanovništvo da obilaze prirodu i znamenitosti Crne Gore koje su manje poznate a koje obiluju prirodnim ljepotama i istorijskom građom. Prema podacima iz muzeja Marka Miljanova, više od 80 odsto Podgoričana nikada nije obišlo ovu instituciju.

“Na ovaj način vjerujemo da će se stimulisati razvoj kulturnog, religioznog i turizma baziranog na prirodi, uređivanje vidikovaca i odmorišta, povezivanje sa postojećim rutama (vina, sira, meda…), poljoprivrednu proizvodnju, što bi sve omogućilo lokalnom stanovništvu podizanje životnog standarda”, zaključuje se u saopštenju MORT-a.

Podijeli: