Karavan mimoze kreće iz Beograda

Karavan 51. Praznika mimoze kao i prošle godine na promotivnu turneju po gradovima regiona kreće u prvim danima 2020. godine.

Karavan mimoze

Zvaničan program praznika još nije objavljen, iako je za sada poznat veći broj muzičkih izvođača, javlja Radio Jadran.

Prvi događaji u okviru karavana mimoze biće u Beogradu, 10. i 11. januara, najavili su iz Turističke organizacije Herceg Novog.

Zakazana su dva maskembala, nastupi Vlada Georgieva, Dragoljuba Đuričića i neizostavne mažoretke u pratnji Gradske muzike, maske i klapu Stari kapetan.

Karavan će ove godine obići tradicionalno Beograd i Novi Sad, najvjerovatnije Niš, a nakon više od tri decenije planirano je gostovanje u Budimpešti i Sjevernoj Makedoniji, saopštila je direktorica JUK Herceg Festa, Gordana Krcunović Porobić.

Uz karavan koji će promovisati Praznik, za sljedeću godinu napravljen je koncept za četiri nedjelje, od kojih će svaka imati tematske programe.

Prva nedjelja odvijaće se pod sloganom „Mimoza za dobra stara vremena“, druga pod sloganom „Punom forcom đir mimoze“, slogan za treću nedjelju je „Ljubav u vrijeme mimoze“ i četvrta „Mimoza za sva vremena“.

Na otvaranju Praznika mimoze pjevaće Lepa Brena, na zatvaranju Željko Joksimović, a koncerti će biti održani na platou ispred Hotela Igalo.

Podijeli: