Hajla osvaja ljepotom

Posljednjih godina u Rožajama se intenzivno radi na razvoju kako zimskog, tako i ljetnjeg turizma, ali turistički radnici ipak ističu da im nedostaje mnogo toga kako bi ta privredna grana krenula u pravom smjeru. Iz Planinarsko-smučarskog kluba “Hajla” naglašavaju da je potrebno riješiti problem osvjetljavanja planinarskih domova, kao i katuna koji se koriste u turističke svrhe.

Foto: dinarskogorje.com

Predsjednik PSK Hajla Fevzija Kurtagić ističe da je ove godine rožajske planine posjetilo mnogo više gostiju nego lani.

“Nemamo precizne podatke o turistima koji su posjetili naše planine, ali zapažamo da je ove godine bilo više posjeta nego prošle godine, što nam daje polet da još više radimo na razvijanju turizma. Isto tako, trudimo se da zavrijedimo pažnju ljudi iz Vlade Crne Gore, Ministarstva turizma i lokalne uprave da prepoznaju ovo što radimo na kvalitetan način i pruže nam podršku, kako bi turizam u našoj opštini dobio šansu za budućnost”, ističe Kurtagić.

Naglašava da Hajla i druge tamošnje planine iz godine u godinu sve više osvajaju ljubitelje planinskog turizma sa Balkana i šire.

“Sudeći po manifestacijama i posjetama koje su sve brojnije, Hajla je, poput Prokletija i Durmitora, prepoznata kao brend ne samo u Crnoj Gori, već i mnogo šire. Odavde svi odlaze zadovoljni i uvijek nam se ponovo vraćaju. Svim našim gostima pružamo podjednake šanse za uživanje, od dobro obučenih i pouzdanih vodiča, pa sve do aktivnog odmora kroz proizvodnju sitnih suvenira od drveta. Naši gosti uživaju u kompletnom ugođaju od hrane iz prirode kao što je šumsko voće, te jestive gljive što predstavlja kuriozitet, do branja cvijeća, planinskih čajeva, naročito kantariona i majčine dušice, hajdučke trave i drugog bilja. Posebnu radost pričinjava Runolist, koji se može fotografisati. Sve ovo govori da ljubitelji planinskog turizma imaju mnogo razloga da nas posjete”, ističe Kurtagić.

Podijeli: