Epizoda serijala „The Nomad“ snima se u Kotoru

U Crnoj Gori se, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO), od 05. do 15. novembra snima jedan od globalno najpopularnijih serijala, „The Nomad“, u produkciji poznatog kanadskog fotografa i autora Rajana Pajla.

Foto: NTO

Iz NTO su kazali da je akcent serijala na gradovima, gastronomiji, lokalnim običajima i ljudima.

„Nakon Hajdelberga u Njemačkoj, Valete na Malti i Dubrovnika u Hrvatskoj, autor je izabrao Crnu Goru za sljedeću destinaciju koja će biti prikazana u serijalu. Epizoda ‘The Nomad-Boka Bay’ se, prema odabiru autora, snima na području Boke Kotorske s fokusom na grad Kotor”, navodi se u saopštenju NTO.

Oni su dodali da će, u skladu sa specifičnim konceptom emisije, destinacija biti predstavljena milionskom auditorijumu, kroz intervjue sa lokalnim stanovništvom, a na teme istorije, kulture, gastronomije, ličnog životnog iskustva i profesija kojima se bave.

“Crna Gora je, svojim raznolikim prirodnim ljepotama, sve popularnija među putnicima širom svijeta, ali se manje zna o njenoj bogatoj istoriji i autentičnim pričama koje će mještani podijeliti. U Rajan Pajl produkciji smo uzbuđeni što ćemo te priče oživjeti i istražiti sve što Crna Gora i Bokokotorski zaliv nude”, rekao je Pajl.

Tokom snimanja epizode TV ekipa će, između ostalog, imati priliku da se oproba u spremanju tradicionalnih crnogorskih jela, obiđe Kotorsku pijacu, maslinjake i nekoliko seoskih domaćinstava, kao i da se upozna sa načinom proizvodnje zanatskog piva i tradicijom pravljenja drvenih barki, te mogućnostima za rekreaciju i aktivni odmor u prirodi.

Iz NTO su podsjetili da se televizijski serijal „The Nomad“ emituje putem jednog od dva najveća globalnog streaming kanala „Amazon Prime“, sa preko 150 miliona korisnika.

Epizoda „The Nomad- Boka Bay“ emitovaće se putem „Amazon Primea“ na tržištima Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Velike Britanije i Njemačke.

Epizoda će, kako su objasnili, biti dostupna i putem YouTube kanala Rajana Pajla i njegovih profila na društvenim mrežama sa impozantnim brojem pratilaca, kao i na kineskoj najuticajnijoj društvenoj mreži „Weibo“.

“Epizoda u trajanju od 46 minuta, premijerno će biti prikazana naredne godine, a imajući u vidu očekivani domet serijala, putem TV emitovanja i digitalnih kanala, procjenjuje se da će ta turistička reportaža biti od svojevrsnog značaja za jačanje imidža Crne Gore kao kvalitetne turističke destinaciji na globalnom nivou“, navodi se u saopštenju.

Podijeli: