Dva njemačka javna servisa snimaju reportaže o Crnoj Gori

Dvije TV ekipe renomiranih javnih servisa WDR TV i NDR TV iz Njemačke, od 2. do 11. maja, snimaju destinacijske reportaže o Crnoj Gori koje će se emitovati u sklopu emisija turističkog formata „Wunderschön“ i „Hanseblick“. Emitovanje emisije na WDR-u „Wunderschön Montenegro“ planirana je za septembar 2022. godine, dok će se emisija „Kroz Veliki kanjon Evrope – putem divlje Tare“ na NDR-u emitovati u avgustu.

Foto: NTO

Kako navode u NTO, TV ekipe javnih servisa WDR i NDR na čelu sa urednicima emisija Agnješka Jankovska i Hens Galing trenutno borave u Crnoj Gori uz podršku Nacionalne turističke organizacije, a poseban akcenat u ovim atraktivnim reportažama će biti stavljen na aktivni turizam, prirodna i kulturna bogatstva naše zemlje.

„Smatram da je Crna Gora veoma impresivna zemlja, jer ima toliko toga za otkriti na relativno malom području. Divlji planinski pejzaži, apsolutno prelijepe obale, a onda naravno ovi nevjerovatno srdačni ljudi“, kazala je Jankovska.

Naročito je oduševljena ljudima koji su ih, kako ističe, pozvali u svoje domove, pokazali im svoje živote i dozvolili im da budu dio njih.

„I sa takvom otvorenošću, sa takvom toplinom, to zapravo nikada u životu nijesam osjetila. Smatram da su ustvari ljudi koji ovdje žive najbolje što Crna Gora ima. Njihova kultura, način zajedničkog života, podrška i pomoć jedni drugima u isto vrijeme. To je zaista sjajno“, poručila je ona.

Poseban utisak Crna Gora je ostavila i na urednika emisije „Hansblick“ Hansa Galinga, koji ističe da je cijeli NDR tim impresioniran prirodom destinacije.

„Prva tri dana snimanja su uspješno završena. Upoznali smo prelijep, netaknut krajolik koji oduzima dah, divlju rijeku i ljubazne, uslužne ljude. Naš moderator Thilo Tautz sada zna kako da napravi splav od nekoliko stabala smrče, kako da se kreće oko stijena u rijeci i poznaje jednu od najljepših planinarskih staza u Nacionalnom parku Durmitor oko „Crnog jezera“, gdje još uvijek postoji dosta snijega čak i u maju. Cijeli NDR tim je impresioniran prirodom Crne Gore. Pred nama je još nekoliko dana snimanja i želimo da idemo na jahanje, rafting turu i da se isprobamo u mušičarenju, kazao je Galing.

Reportaže će biti destinacijskog karaktera kroz koju će gledaoci imati priliku da se upoznaju sa atraktivnom turističkom ponudom Crne Gore. Emitovanje emisije na WDR-u „Wunderschön Montenegro“ planirana je za septembar 2022. godine, dok će se emisija „Kroz Veliki kanjon Evrope – putem divlje Tare“ na NDR-u emitovati u avgustu.

Emisija „Wunderschön“ se prikazuje na kanalu renomiranog javnog servisa WDR TV, dok se emisija „Hansblick“ emituje na kanalu javnog servisa NDR TV. O njihovoj popularnosti govori činjenica da oba kanala bilježe gledanost po milion na dnevnom nivou. Procjenjuje se da će premijeru emisija o Crnoj Gori odgledati oko 500 do 600 hiljada gledalaca, dok će milion ispratiti emisiju preko njihovih on line kanala.

Posjeta TV ekipa renomiranih njemačkih javnih servisa je realizovana uz podršku Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Nacionalnih parkova Crne Gore i lokalne turističke organizacije Kotor.

Podijeli: