„Durmitorski prsten“ dobio turističku signalizaciju

U okviru projekta razvoj panoramskih puteva Crne Gore u toku je uređenje panoramskog puta „Durmitorki prsten“. Projekat realizuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa lokalnom TO i NP „Durmitor“.

Durmitorski prsten, zapravo, kružni put oko Durmitora predstavlja najatraktivniji dio turističke ponude NP „Durmitor“. Dug je 80 km i prolazi kroz srce durmitorskog masiva i predjele netaknute prirode.

Prema riječima Anke Kujović iz resornog ministarstva, postavljanje turističke signalizacije privodi se kraju a u narednom periodu biće urađeno 16 lokacija za odmor duž puta i drugi sadržaji.

„Upravo je u završnoj fazi postavljanje turističke signalizacije za koju smatramo da je trebala biti postavljena i ranije pa nam turisti ne bi lutali Durmitorom, takođe ćemo uraditi promotivnu mapu na više stranih jezika, pripremamo audio vodič za kompletnu rutu a urađen je glavni projekat za uređenje 16 lokacija za odmor što uključuje postavljanje klupa, stolova, info tabli i uređenje parking prostora ali sve će se raditi u skladu sa ambijentom i neće se narušavati priroda“, kazala je Kujović.

Ona je dodala da će dio radova biti završen tokom jeseni a dio naredne godine, u svakom slučaju za sljedeću turističku sezonu imaćemo nešto novo u ponudi panoramskog puta „Durmitorski prsten“.

Master planom razvoja turizma do 2020 godine predviđeno je da se Crna Gora umreži panoramskim putevima, da se poveže turistička ponuda sjevera i juga u cilju podsticanja rasta turističkog prometa u oblastima koje imaju izuzetne ali još nedovoljno iskorišćene potencijale a povećanje turističkog prometa stimulisaće razvoj poljoprivredne proizvodnje i obezbijediti dodatne prihode za lokalno stanovništvo očekuju u Ministarstvu turizma i održivog razvoja.

Senka Popović, Radio Crne Gore

Podijeli: