Crna Gora predstavljena na sajmu u Beogradu

Nacionalna turistička organizacija (NTO) i Ministarstvo održivog razvoja i turizma predstavljaju turističku ponudu Crne Gore na Međunarodnom sajmu turizma IFT 2020, koji se od danas do nedjelje održava u Beogradu.

Kako je saopšteno iz NTO, predstavljanje crnogorske turističke ponude na sajmu organizovano je u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom.

„Pored noviteta u turističkoj ponudi za ovu sezonu, u fokusu predstavljanja Crne Gore na ovogodišnjem izdanju beogradskog sajma je aktuelna kampanja „Dobro.Bolje.Domaće“ koja je posvećena promociji gastronomske ponude Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Iz NTO su najavili da će svakog dana sajma biti upriličeni kulinarski događaji kojima će se, pored prepoznatljive crnogorske pršute i sireva, promovisati kuhinja različitih regiona Crne Gore.

Kako su kazali, posjetioci sajma su u prilici i da degustiraju crnogorska vina kompanije “13.jul Plantaže”, a dobroj atmosferi doprinijeće i bogat kulturno-umjetnički program.

„Akcenat je i na manifestacijama koje promovišu gastronomsku ponudu kao što su Žućenica fest, Dani Bamije, Dani krapa i patišpanja, Praznik Mimoze, Fešta od kamelija, koje privlače sve veći broj posjetilaca naročito u periodu pred i post-sezone“, kaže se u saopštenju.

Tokom sajma planirana je i pres konferencija Turističke organizacije Prijestonice Cetinje i Beogradske kulturne mreže, na kojoj će se predstaviti program festivala piva Montenegro Beer Fest.

Prvog dana sajma, u organizaciji NTO, biće upriličen i svečani prijem za medije i zvanice kulturnog i javnog života Srbije, kao i mnogobrojne partnere, koji će imati priliku da isprobaju tradicionalna crnogorska jela planinskog, kontinentalnog i primorskog regiona.

„Za Crnu Goru tržište Srbije jedno je od najznačajnijih emitivnih tržišta. Tokom prošle godine, Crnu Goru je posjetilo oko 402 hiljade turista iz Srbije koji su ostvarili tri miliona noćenja“, kazali su iz NTO.

Ove godine će na Sajmu turizma u Beogradu učestvovati više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 40 zemalja, a zajedno na sve četiri manifestacije učestvuje više od 900 izlagača.

Podijeli: