CG u Kini proglašena najboljom stranom destinacijom

Crna Gora je proglašena najboljom stranom destinacijom sa prirodnim pejzažom od strane specijalizovanog kineskog magazina za turizam i putovanja Travelling Scope, saopštila je NTO Crne Gore.

Tako se Crna Gora, kako su kazali, našla u društvu svjetskih turističkih destinacija, kao što su Dubai, Portugal, Švajcarska, Novi Zeland, Velika Britanija, Tahiti, Irska i Japan.

„Prestižna nagrada ‘Traveling Scope – 5th Stars Avards’, u kategoriji ‘Najbolja strana destinacija sa prirodnim pejzažom’, Crnoj Gori je dodijeljena na osnovu glasova čitalaca, ali i glavnih urednika časopisa i drugih turističkih eksperata iz Kine“, navodi se u saopštenju.

„Travelling Scope“, podsjećaju, je profesionalni turistički časopis osnovan 1980. godine.

U Kini se  distribuira u preko 700.000 primjeraka, a čitaoce upoznaje sa turističkim destinacijama širom svijeta kroz izuzetan turistički sadržaj i fotografije.

„Nagrada predstavlja dodatnu potvrdu da Crna Gora postaje sve više prepoznatljivija turistička destinacija na dalekom tržištu NR Kine“, saopštila je NTO.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, kako su kazali, u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Srbije u kontinuitetu putem on-line kanala realizuje promociju Crne Gore kao turističke destinacije u Kini, pod sloganom ‘Wild Soul of Europe – Slow Adventure’.

Napominju da su kineskim turistima na listi omiljenih destinacija u Crnoj Gori Kotor, Podgorica i Budva.

Među najposjećenijim turističkim lokalitetima su Most na Đurđevića Tari, Bokokotorski zaliv i Sveti Stefan.

Podijeli: