Crna Gora među 18 TOP destinacija u narednoj godini

Poznati svjetski magazina o putovanjima Conde Nast Traveller objavio je u online izdanju listu 18 TOP evropskih destinacija za odmor u narednoj godini, na kojoj se Crna Gora nalazi na prvom mjestu.

Foto: pixabay.com/ilustracija

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da su urednici magazina Conde Nast Traveller, na pitanja autorke teksta o tome gdje planiraju svoje prvo putovanje u narednoj godini, govorili o zemljama koje se nalaze na vrhu liste destinacija za putovanja i gdje planiraju da se odmore i relaksiraju po završetku godine.

Urednica digitalne fotografije u magazinu Conde Nast Traveller, Sophie Knight, odabrala je za prvo putovanje u narednoj godini Crnu Goru, koju, kako je kazala, već neko vrijeme planira da posjeti.

“Čeznem za kupanjem u ogromnim netaknutim jezerima, planinarenjem po surovim planinama i lutanjem drevnim uskim ulicama Kotora i Budve. Unajmićemo automobil i istražiti divlju stranu zemlje, a mjesto kojem se posebno radujem je Nacionalni park Durmitor, planina sa 48 vrhova, ledničkim jezerima i udaljenim stazama koje vode kroz alpske šume”, saopštila je Knight.

Ona je dodala da na kraju odmora planira da nekoliko noći provede na Svetom Stefanu, malom ostrvu koje je dom luksuznog rizorta Aman Sveti Stefan sa pet zvjezdica.

“Sa privatnom plažom, obloženim suncobranima i bazenom s pogledom na obalu Balkana, ova godina će biti zaboravljena”, rekla je Knight.

Conde Nast Traveller je jedan od magazina medijske grupe Conde Nast koja posjeduje više prestižnih publikacija i medija među kojima su i Vogue, Vanity Fair, Reddit, Brides, Glamour i Golf Digest.

Na listi 18 top destinacija za odmor u narednoj godini, našli su se i Portugalija, Italija, Norveška, Španija, Grčka, Francuska i Hrvatska.

Članak se može pogledati na: https://www.cntraveller.com/gallery/editors-booking-europe-2021

Podijeli: