Čarobni meandri Ćehotine zimi

Jedan od najljepših vidikovaca naše zemlje nalazi se u pljevaljskom selu Mataruge. Riječ je o pogledu na meandre rijeke Ćehotine.

Odmorište, sa kojeg se pruža veličanstven pogled na krivudavu rijeku, polako postaje nezaobilazno mjesto za uživanje i fotografisanje.

Zvuči nevjerovatno, ali do 2017. za ovaj dragulj znali su samo malobrojni mještani okolnih sela. Bio je tajna čak i za mnoge Pljevljake.

Život mu je udahnulo uređenje vidikovca koje je realizovala NVO “Da zaživi selo” u saradnji sa TO Pljevlja. Nekad je potrebno tako malo, zar ne? Za ostalo se pobrinula raskošna priroda ovog kraja.

Teško je odlučiti u koje godišnje doba je vidikovac najljepši. Najposjećeniji je tokom ljetnjih mjeseci, ali ako ste mislili da ga zimi posjećuju samo avanturisti, varate se. Lokalitet je otvoren za posjete tokom cijele godine, a prijatelj #ShareMontenegro portala, Nikola Zindović, nedavno nam se javio upravo odavde. Naravno, poslao je predivne fotografije.

Morate priznati da meandri Ćehotine i zimi izgledaju nestvarno.

“Iako makadamski, put do vidikovca je nasut i lijepo utaban. Prolazi se kroz Gačevića dolinu, a u 1.1 km dugoj vožnji možete vidjeti zanimljive, stare kuće. Neke od njih imaju preko 150 godina. Na kraju puta se nalazi parking za vozila, a od njega do vidikovca se ide pješke, nekih 50 m” – kaže Zindović u razgovoru za naš portal.

Kako bi nas dodatno motivisao, Nikola šalje i video.

Nas je ubijedio, a vas?

Podijeli: