Avantura na dva točka, bućanje i sladoled

Proljećni i ljetnji dani idealni su za aktivni odmor, a planina Orjen iznad Herceg Novog savršena za biciklističke ture.

Share Montenegro i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena donose vam predlog za turu Carev put koju morate probati.

Ova tura podrazumjeva iznajmljivanje bicikala u informativno edukativnom centru Agencije i odlazak sa obučenim ciklo vodičem na Orjensko sedlo 1610 m, makadamskim putem koji je rađen za vrijeme austrougarske monarhije.

Na toj visini tokom ljeta vladaju idealni mikroklimatski uslovi koji dozvoljavaju puno uživanje u aktivnostima pod otvorenim nebom.

Na ovoj turi vidjećete različite spomenike kulture.

Čućete i jednu lijepu ljubavnu priču na lokaciji Orjensko srce.

Agencija će vam predstaviti bućanje, staru, tipično meditaransku igru za dokolicu i opuštanje, provesti šetnjom kroz svojevrsni muzej tehnologije na otvorenom (gradiliše puta starog više od jednog vijeka).

Zatim ćete obići obližnju jamu-sniježnicu, pristupačni speleološki objekat koji obično čuva snijeg do pred kraj ljeta, pa ćete imati mogućnost da vam pripreme na licu mjesta jedinstvene osvježavajuće napitke, koktel „Orjen“ i „Prinčev sladoled“.

Po dogovoru može se organizovati i odlazak (hodajući) na najviši vrh na obali Jadranskog mora Veliki kabao 1894 m.

Osim Orjenskog sedla, tu su i usputna svratišta sa atraktivnim vidikovcima, ali i istorijskom pričom iz vremena gradnje puta kroz surovu prirodu Orjena, koja je na taj način preobražena u neobični kulturni pejzaž.

Sve ovo i još mnogo toga doživjećete na dva točka!

Podijeli: