Vil Smit se povlači iz Akademije filmske umjetnosti i nauke

Glumac Vil Smit saopštio je da se povlači sa mjesta člana Akademije filmske umjetnosti i nauke poslije incidenta tokom 94. svečane dodjele Oskara u Los Anđelesu.

Foto: RTCG

Smit je tokom dodjele nagrada ošamario komičara Krisa Roka. Akademija filmske umjetnosti i nauke je osudila incident i otvorila internu istragu.

Smit, koji je iste večeri dobio Oskara za ulogu u filmu „King Richard“, saopštio je da su njegovi postupci bili „neoprostivi“.

„Spisak onih koje sam povrijedio je dugačak i uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve koji su bili u publici ili kod kuće“, navodi se u tekstu Vila Smita.

Smit se tokom ceremonije u pozorištu Dolbi popeo na binu i ošamario komičara jer se našalio na račun obrijane glave Vilove supruge Džejd Pinket Smit koja pati od alopecije.

Rok je uporedio obrijanu glavu Vilove supruge s obrijanom glavom glumice Demi Mur u filmu „Dži Aj Džejn“ Ridlija Skota iz 1997. godine.

Vil Smit se potom izvinio Krisu Roku i publici, primajući Oskara za najboljeg glumca. „Ljubav vas tjera da činite lude stvari“, rekao je tada glumac.

Smit se potom izvinio i Akademiji.

Podijeli: