„Velika povelja Leotara“ Mariji Perović

Dodjelom priznanja „Velika povelja Leotara“ rediteljki filma “Grudi” Mariji Perović i reditelju filma „Polar“ Dominiku Džeksonu u Trebinju je završen 8. Festival mediteranskog i evropskog filma.

Velika povelja Leotara

“Velika povelja Leotara” je pripala Mariji Perović za vještu upotrebu kinematografskog izraza u savremenoj i realističnoj dramskoj priči.

Rediteljka Marija Perović, čiji je film „Grudi“ bio izuzetno posjećen na festivalu, govorila je upravo o filmskom ambijentu Trebinja, u kome se, kako kaže, na svakom koraku mogu snimati filmski kadrovi, jer je ovo grad koji vole kamere.

Festival evropskog i mediteranskog filma u Trebinju je ove godine održan uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a projekcije su iz tog razloga održavane na ljetnoj sceni Doma mladih, platou Muzeja Hercegovine i terasi hotela „Leotar“.

Na „Trebinje film festivalu“ tokom pet dana prikazano je 20 dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih ostvarenja, a ovaj festival je jedan od rijetkih kulturnih događaja koji su realizovani uprkos epidemiji virusa korona.

Festival je i ove godine okupio reditelje, glumce i filmske radnike iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Velike Britanije.

Podijeli: