The Baswing svirkom oduševio publiku

Koliko su bluz i džez srodni muzički pravci pokazali su sinoć na svom koncertu članovi benda The Baswing, koji su nastupili na terasi tvrđave Castello u okviru Petrovac jazz festivala.

Foto: Vinko Mihajlović

Za koncert u Petrovcu malo su prilagodili i “omekšali” repertoar, a publika je imala priliku da čuje autorske kompozicije sa dva studijska albuma među kojima su “Drvo sreće”, “Panonski pejzaži”, “Vid”, “Grofova šuma”, “Brz džez”…

Članovi sastava The Baswing premijerno su izveli i nekoliko kompozicija sa nadolazećeg albuma koji će uskoro biti objavljen.

Mnoštvo improvizacija krasilo je svirku, a maestralan solo imao je bubnjar Tibor Keri.

Deveto veče Petrovac jazz festivala i svirku benda The Baswing ispratio je i ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac, a direktor manifestacije Vinko Mihajlović uručio je poklon ne samo članovima benda, već i slikaru Đorđu Rašoviću koji je ove godine napravio idejno rješenja za postere.

Nakon zvaničnog dijela u kojem je The Baswing predstavio svoje autorske kompozicije, na binu im se pridružio kolega Tibor Maha Nađ sa kojim su imali zajednički bluz jam session.

Večeras će na istom mjestu od 21 sat i 15 minuta, publika imati priliku da čuje mađarskog muzičara Viktora Totha sa njegovim triom, ulaz je slobodan.

Podijeli: