Peti regionalni konkurs za kratku priču Biber

Biber tim Centra za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd organizuje peti regionalni konkurs za kratku priču „Biber“, koji će biti otvoren do 1. juna 2022. godine.

Kratke priče mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmisani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali.

„Pored priča koje tematizuju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosjećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u ‘neprijateljskim’ cipelama, priče koje pomijeraju granice“, stoji u saopštenju.

Autori i autorke tri najbolje priče biće nagrađeni novčanim nagradama i to za prvo mjesto sa 800, za drugo sa 600 i treće sa 400 eura.

Najmanje dvadeset izabranih radova biće objavljeno u višejezičnom zborniku. Žiri čine Lejla Kalamujić, Kalina Maleska i Olja Savičević Ivančević.

Odluka žirija biće objavljena sredinom novembra 2022. godine.

Više informacija o uslovima konkursa i nagradama dostupno je na Biberovoj stranici biber.nenasilje.org

Podijeli: