Online Izložba Udruženja likovnih umjetnika

Na You Tube kanalu Ministarstva kulture večeras će od 20 časova biti upriličeno virtuelno otvaranje 75. Tradicionalne izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG), saopšteno je iz tog Ministarstva.

Pogledaj Izložbu

„U okviru kampanje „Živimo kulturu #ostanidoma“, koju je Ministarstvo kulture pokrenulo sa ciljem da građanima Crne Gore, u danima socijalno izolovanog funkcionisanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje onim kanalima komunikacije koji su dostupni iz kuće“, navodi se u sapštenju Ministarstva kulture.

U saradnji sa Ministarstvom kulture, ULUCG odlučilo se na virtuelnu prezentaciju postavke poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

„U cilju prevencije od virusa COVID-19. Izložba ove godine obuhvata djela 102 umjetnika, članova ULUCG, a imajuću u vidu njen dug kontinuitet i brojnost izlagača, spada u red najznačajnijih likovnih smotri u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo kulture Crne Gore, a generalni sponzor Plantaže d.o.o.

„S obzirom na aktuelne okolnosti, u organizaciji ovogodišnje postavke posebnu zahvalnost upućujemo firmi „3D Montenegro“, ali i muzičarima, Milošu Boškoviću i Nedeljku Pejoviću, koji će večeras uveličati virtuelno otvaranje izložbe“, zaključuje se saopštenju Ministarstva kulture.

Podijeli: