Muzički put svile na KotorArtu

Kao rezultat saradnje KotorArt Don Brankovih dana muzike i Akademije GIPAK, a nakon realizovane dječije muzičke predstave Bah jezdi na kamili, večeras će nastupiti jedni od najperspektivnijih polaznika te obrazovne institucije.

Na koncertu pod nazivom Muzički put svile nastupiće: sopran Vandže Džang, generalna sekretarka i učitelj pjevanja u Bostonskoj kineskoj muzičkoj asocijaciji i predsjednica Akademije GIPAC, sopran Džang Džang, predavač na odsjeku za solo pjevanje i operu na Kineskom centralnom muzičkom konzervatorijumu u Pekingu, zatim Ćuen Juen, violinista u orkestru opere Metropoliten, orkestru All-Star i Montklerskom simfonijskon orkestru, kao i mladi talenat Akademije GIPAC, pijanista Šising Ju.

Umjetnici će izvesti raznovrstan program, a pored popularnih operskih numera, kao i djela iz klavirske literature, publika će imati priliku da se upozna i s ostvarenjima kineskih kompozitora. Klavirski saradnik pjevačima i violinisti biće pijanistkinja iz Srbije, Tea Andrejić. Koncert se održava u Crkvi Sv. Duha, s početkom u 21. 30 h. Ulaz na koncert je besplatan.

Međunarodni festival KotorArt, manifestacija od državnog značaja za kulturu Crne Gore, jedan je od najvećih i najznačajnijih festivala umjetnosti u Crnoj Gori i regionu. Svakog ljeta KotorArt okuplja impresivan broj međunarodnih umjetnika, a sa preko 200 programa (više desetina glavnih i preko stotinu pratećih) na brojnim ambijentalnim lokacijama u Kotoru i širom Boke privlači više desetina hiljada posjetilaca čime se svrstava u najposjećenije festivale ovog tipa u regionu.

Međunarodni festival KotorArt 2018. godine održava se od 28. juna do 13. avgusta 2018. godine, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Ministarstva kulture Crne Gore, sa podrškom brojnih sponzora.

Podijeli: