Kotorske fešte se nastavljaju, u nedjelju spaljivanje karnevala

Da li ste nekada poželjeli da budete neko drugi i da, bar na jednu noć, odbacite sve obaveze i stege savremenog društva koje nas pritiskaju i obavezuju da se ponašamo onako kako nam pravila diktiraju? 🙂

Foto: Culture Corner

Tradicionalni Kotorski maskenbal je zato prilika za dobru zabavu i zagarantovan provod! A koliko je interesovanje govori i činjenica da su karte po cijeni od 15 eura odavno rasprodate.

Maskenbal će se održati u petak 03. marta u hotelu “Blue Kotor Bay” u Stolivu. Početak je u 21 sat.

Zabavljaće vas Sandi Cenov i Trio Gušt.

Foto: Share Montenegro

Fond nagrada je 3.200 eura i to u kategoriji pojedinačnih i grupnih maski.

U kategoriji pojedinačnih maski nagrade su: 100 eura (za treće mjesto), 200 eura (za drugo mjesto) i 300 eura (za pvo mjesto).

U kategoriji grupnih maski, nagrade iznose: 500 eura (za treće mjesto), 700 eura (za drugo mjesto) i 900 eura (za prvo mjesto.

Specijalna nagrada iznosi 500 eura.

Veliki abrum, Škaljarska večera, spaljivanje karnevala 

Dan kasnije, u subotu 04. marta od 11h slijedi Veliki abrum ulicama Starog grada, uz Gradsku kuziku, Kapa karnevala i mažoretke “Fešta”. Istog dana u Domu kulture u Škaljarima u 19h održaće se “Škaljarska večera”.

Progam se završava se u nedelju, 5. marta velikom karnevalskom povorkom od 15 sati, suđenjem i spaljivanjem karnevala na Maceu, te zabavom u karnevalskoj noći uz Ansambl Toć i Jelenu Rozgu na glavnom gradskom trgu.

Organizator Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator NVO “Fešta”, a pokrovitelji su Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor.

Medijski sponzori karnevalskih fešti su: RTCG, Radio televizija Herceg Novi, Radio televizija Budva, Radio Kotor, NVO Kutak, Travel Montenegro, Share Montenegro, Boka news, Feral Bar, PV INFORMER.

Podijeli: