Kotor u slikama- pobjednička barka Bokeljske noći 2018.

Fešta nad feštama, tradicionalna Bokeljska noć 2018. stara dva vijeka, održana je sinoć u akvatoriju kotorskog zaliva, ispod zidina drevnog Kotora, pred oko deset hiljada posjetilaca.

Foto: bokanews.me

Gradska muzika Kotor i jedrilice Jedrličarskog kluba “Lahor” najavili su defile ukrašenih barki, koje su se u tri đira predstavile publici.

U povorci su učestvovale 42 barki iz Kotora, Tivta, Herceg-Novog.

Prema odluci žirija u sastavu predsjednik Vlasta Mandić i članovi Lara Bokan i Goran Moškov, pobjednička barka Bokeljske noći 2018. je barka “Kotor u slikama”, kojoj je pripala nagrada od 1.500 eura.

Foto: bokanews.me

Druga nagrada i hiljadu eura pripali su kreaciji “Mamula”.

Foto: bokanews.me

Treće mjesto pripalo je barci “Eko Boka”, kao i nagrada od 500 eura.

Foto: bokanews.me

Kulturni centar Nikola Đurković i Turistička organizacija Kotor, organizator i suorganizator manifestacije, dodijelili su i šest nagrada od po 250 eura kreacijama “Nema ljubavi bez bola”, “Ulice, grad djeteta”, “Prije do Marsa nego do zaobilaznice”, “Đardin za ćakule”, “Jadran junior” i “Zaštitite nam mjesto i mi ćemo vam doć”.

Tradicionalno, na kraju manifestacije priređen je veličanstven vatromet, a slavlje se nastavilo na destak trgova u starom Gradu do ranih jutarnjih sati.

Podijeli: