Januar u Muzičkom centru Crne Gore obilježiće različiti muzički programi

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika januar u Muzičkom centru Crne Gore obilježiće različiti muzički programi koji za cilj imaju da pored stalne publike zainteresuju i nove ljubitelje i poštovaoce ove umjetnosti.

Foto: Vladimir Vučinić

Publika će moći da uživa u koncertima Crnogorskog simfonijskog orkestra 14. i 21. januara. Na prvom koncertu, 14. januara će pod upravom njemačkog dirigenta Kirila Stankova orkestar izvesti djela Roberta Šumana: uvertiru „Manfred”, „Koncert za violončelo i orkestar u a molu” i „Simfoniju broj 3 u Es-duru pod nazivom „Rajnska”.

Kao solista na ovom koncertu nastupiće njemački violončelista Niko Trojtler, vođa grupe violončela Filharmonije Altenburg-Gera.

Na drugom koncertu 21. januara, pod vođstvom španskog dirigenta Migela Romea, crnogorski simfoničari će premijerno izvesti muziku iz neoklasičnog baleta „Igra karata” ruskog kompozitora Igora Stravinskog, kao i uvertiru iz opere „Čarobna Frula” V. A. Mocarta i „Simfoniju broj 7 u d-molu” Antonjina Dvoržaka. Oba koncerta se održavaju na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore, sa početkom u 20h.

Kamerni koncert dua koji čine Isak Haračić, vođa violončela Sarajevske filharmonije i pijanistkinja Sonja Marković, planiran je za utorak, 25. januar u Kamernoj sali MCCG u 20 časova. Ovaj duo iz Bosne i Hercegovine predstaviće se kompozicijama Miloja Milojevića, Kamija Sen-Sansa, Bohuslava Martinua i Nikolaja Mjaskovskog.

Edukativni sektor Muzičkog centra Crne Gore priredio je dva programa za mjesec januar. Prvi je koncert-predavanje čembaliste i pedagoga, Timura Haliulina, soliste Belgorodske i Kurske filharmonije iz Rusije. Koncert-predavanje biće realizovan u saradnji s Ruskim domom u Podgorici, u četvrtak 20. januara sa početkom u 19 časova u Kamernoj sali MCCG.

Pored ovoga, multimedijalni projekat namjenjen djeci – “Karneval životinja” u izvođenju studenata umjetničkih fakulteta sa Cetinja održaće se u subotu, 29. januara u 12 časova na Velikoj sceni MCCG.

Karte se mogu rezervisati na broj telefona 068366319 i kupiti na biletarnici MCCG.

S obzirom na epidemiološku situaciju broj mjesta je ograničen.

MCCG zadržava pravo izmjene programa.

Podijeli: