Gitaristkinja Kristina Miljenović osvojila nagradu na Internacionalnom takmičenju gitare u Italiji

Mlada, više puta nagrađivana gitaristkinja Kristina Miljenović iz Kotora, osvojila je 3. nagradu na Internacionalnom takmičenju girare u Italiji.

Kristina je jedina predstavnica Crne Gore koja je uspjela da bude nagrađena. Prošle godine osvojila je devet nagrada i održala u avgustu svoj prvi solistički koncert. Odlična je učenica muzičke škole”Vida Matjan” u klasi Romea Lukšića i osnovne škole “Njegoš”. Iza sebe ima preko 20. nagrada.

Muzička akademija G .Marziali, pod pokroviteljstvom opštine Seveso (Italija) organizovala je internacionalno takmičenje 5.KONKURS U GITARI “Gaetano Marziale”.

Nakon međunarodnog širenja virusa Covid-19, Muzička akademija G. Marziali i Artistic Direction odlučili su da sprovedu Takmičenje u ONLINE režimu (Izvanredno izdanje 2021) kako bi garantovali bezbjednost takmičara i poštovanje mjera.

Ocjenjivanje takmičara i dodjeljivanje ocjena od strane žirija odvijalo se kroz gledanje video zapisa koje su učesnici poslali. Takmičenje je bilo za gitariste svih nacionalnosti i imalo za cilj širenje muzičke kulture, a posebno proučavanje klasične gitare. Učestvovalo je 116. takmičara. Iz Italije, Amerike, Poljske, Njemačke.

Žiri sa 5. takmičenja u gitari bili su:

BALLABIO CLAUDIO, gitarista, koncertista, učitelj
BOMBARDELLI UMBERTO, kompozitor
BONFANTI MARCO, gitarista, koncertista, učitelj
BONFANTI STEFANO, gitarista, koncertista, učitelj
LONGHI MARCO, gitarista, koncertista, učitelj
OMAR MERCATANTE, gitarista, koncertista, učitelj
MOLMENTI FRANCESKO, gitarista, koncertista, učitelj
NATI FLAVIO, gitarista, koncertista, učitelj
NEBULONI NICHOLAS, pobjednik gitarista ovog takmičenja
OBERTI LUCA, koncertista, dirigent, čembalo
PASTORMERLO CARLA, pijanista, učitelj

Podijeli: