Dalibor Ćetković dobitnik počasnog priznanja na izložbi u Los Anđelesu

Akademski slikar iz Bara Dalibor Dado Ćetković dobitnik je počasnog priznanja za sliku ,,Muzička kutija“ na žiriranoj internacionalnoj izložbi ,,Abstract“ u Los Anđelesu, u organizaciji Art Show International – Los Angeles.

Ćetković je za Pobjedu kazao da je od 426 pristiglih radova žiri selektovao 114 umjetnika iz 28 zemalja svijeta.

“Nagradili su mi rad, sliku iz ciklusa ,,Antares“ pod nazivom „Muzička kutija“, kombinovana tehnika sa uljem i akrilom na platnu 120x80cm, a koja se sada, nakon petomjesečne postavke na 16. samostalnoj izložbi na Fakultetu umjetnosti UDG, nalazi u privatnom vlasništvu kolekcionara u Baru”, istakao je Ćetković.

Izložba je u toku na sajtu organizaora i trajaće do kraja maja.

“Nagrađeni umjetnici će biti istaknuti na njihovom sajtu i društvenim profilima što je lijepa prilika da se moj rad vidi na svim meridijanima. Veliko mi je zadovoljstvo da se na ovaj način predstavljam široj publici i da je moje stvaralaštvo prepoznato u svijetu savremenog slikarstva. Preko interneta najbrže pronalazim puteve koji me vode ka mjestima na kojima očigledno trebam biti. Drago mi je i to što mogu da ukažem kako likovna umjetnost može da živi, iako je ova pandemija mnoge stvaraoce, nažalost, marginalizovala. Činjenica je da umjetnik kod nas od svoje umjetnosti teško opstaje pa se mora uložiti veliki napor da bi se živjelo za umjetnost. Kako sam i ranije govorio, umjetnost je živjeti kod nas kao umjetnik”, smatra Ćetković.

Dalibor Dado Ćetković je od februara do danas učesnik preko deset kolektivnih onlajn izložbi u svijetu, pa je tako svoje stvaralaštvo predstavljao, počevši od Turske i to na tri izložbe u organizaciji ,,Arel Art“ galerije sa sjedištem u Ankari, zatim u Indiji, Bangladešu, Južnoj Koreji, Indoneziji, kao i u više zemalja Južne Amerike.

Preko projekta ,,Drugačiji svijet je moguć zauvijek u miru“ organizuju se simultane izložbe u više od 120 zemalja svijeta na kojima je Ćetković likovni predstavnik Crne Gore i koordinator projekta. Takođe, svoj rad je predstavio i na 76. Tradicionalnoj izložbi ULUCG, a nedavno i na neobičnoj, tematskoj izložbi ,,Fragment“ u organizaciji Pragmata kolektiva iz Londona, gdje je učestvovalo 200 umjetnika iz cijelog svijeta, a na kojoj je takođe jedini učesnik iz Crne Gore.

Podijeli: