Akademija filmskih umjetnosti osudila incident na dodjeli Oskara

„Akademija osuđuje postupke Smita tokom ceremonije i otvorila je istragu“, navela je u ponedjeljak uveče ta kulturna institucija.

Smit se tokom ceremonije održane u nedjelju uveče u pozorištu Dolbi, popeo na binu i vidno ljut, ošamario je komičara koji se našalio na račun obrijane glave Vilove supruge Džejd Pinket Smit, koja pati od alopecije, značajnog gubitka kose.

Smit je Roku rekao da ne pominje njegovu ženu, dok je komičar poslije dobijenog šamara rekao da je to „najveća noć u istoriji televiziji“.

Rok je uporedio obrijanu glavu Vilove supruge s obrijanom glavom glumice Demi Mur u filmu „Dži Aj Džejn“ Ridlija Skota iz 1997. godine.

Potom se Smit izvinio primajući Oskara za najboljeg glumac. „Ljubav vas tjera da činite lude stvari“, rekao je glumac.

Poslije tog incidenta na društvenim mrežama su kružile slike šamara i zapanjenih zvanica. Neki su pozvali Akademiju da Smitu oduzme Oskara, ali je glumica Vupi Goldberg jedna od članica te akademije, rekla da to neće uraditi.

„Sigurno će biti posljedica, ali ne mislim da će mu biti oduzeta nagrada pošto je i komičar Rok rekao da neće podnijeti tužbu“, rekla je Goldberg.

Smit se potom izvinio i Akademiji.

Podijeli: