UNA MUGOŠA „U EGIPAT PREKO LOVĆENCA“

Mlada podgoričanka Una Mugoša je djevojka kojoj je ove godine pripala laskava titula MISS ECO MONTENEGRO 2020/21 i dobila je priliku da predstavlja svoju državu Crnu Goru na predstojećem takmičenju MISS ECO INTERNATIONAL 2020/21, koje se održava u gradu Šarm el Šeik u Egiptu.

UNA MUGOŠA

Tokom puta za Egipat, Una je iskoristila slobodno vrijeme do leta i posjetila udruženje Crnogoraca u Lovćencu u Vojvodini. Mugošu je na aerodromu u Beogradu dočekao predsjednik Narodnog udruženja Crna Gora iz Lovćenca Aleksa Giljen. Prilikom sastanka, Mugoša je izrazila veliko zadovoljstvo prijemom, shodno činjenici da je prvi put ovdje , Mugoša je rekla da je Lovćenac zaista srce Crnogorske dijaspore  i još jednom se zahvalila Predsjedniku Giljenu na gostoprimstvu. 

UNA MUGOŠA

Giljen i Mugoša su tokom razgovora govorili o mogućem pokretanju takmičenja MISS CRNOGORSKE DIJASPORE, imajući u vidu da imamo puno prelijepih Crnogorki u našoj dijaspori.

Predsjednik Giljen je u svoje ime i u ime, Nikole Muhadinovića, na kraju uručio poklon Uni u vidu knjige Slobodana B.Medojevića  “Crnogorsko iseljeništvo kroz serijske publikacije u XIX i XX vijeku.” , poželio joj visok plasman na predstojećem takmičenju i da na najljepši mogući način predstavi Crnu Goru kao ekološku ljepoticu. Mugoša se zahvalila na poklonu i željama uz obećanje da će uskoro ponovo posjetiti Lovćenac.

Podijeli: