“Zeleni” Lake Fest: Na reciklažu poslato oko 18.000 plastičnih čaša

U sklopu akcije “Rock & Recycle”, koju je i ove godine organizovala Pivara „Trebjesa“, posjetioci nedavno završenog muzičkog festivala „Lake fest“ skupili su oko 18.000 iskorišćenih plastičnih čaša.

Za devet godina koliko traje akcije “Rock & Recycle” sakupljeno je oko 185.000 čaša koje su poslate na reciklažu.

Iako su ove godine, zbog epidemioloških mjera, izostale eko aktivacije u kampu festivala, posjetioci su se u velikom broju pridružili akciji u okviru koje su za 10 prikupljenih plastičnih čaša dobijali ceger ili šešir.

I pred sam Lake Fest, Pivara “Trebjesa” je, kroz ekološku platformu Nikšičko Green, na glavnom gradskom trgu u Nikšiću pokrenula ekološku aktivaciju pa su građani imali priliku da za 10 predatih praznih limenki dobiju trodnevnu kartu za festival. U okviru ove aktivacije prikupljeno je 1.000 limenki i podijeljeno 100 karata.

“Zadovoljstvo nam je što smo i, pored vrlo izazovne godine, uspjeli još jednom da pokažemo da je očuvanje životne sredine visoko na listi naših prioriteta, ali i da poruke koje šaljemo kroz naše ekološke kampanje daju vidljive rezultate.  I ove godine posjetioci festivala i ljubitelji Nikšićkog pokazali su zaista visok stepen ekološke osvješćenosti”, kazala je Natalija Đordan, menadžer korporativnih komunikacija Pivare.

Pivara „Trebjesa“ je svoju društvenu odgovornost i ove godine pokazala kroz kampanju „Kad pijem ne vozim“, na način što je subvencionisala dio cijene karata za autobuski prevoz i tako omogućila bezbjedan povratak kući posjetiocima Lake Festa po vrlo povoljnim cijenama.

Podijeli: