ZAVRŠENA XII LJETNJA ŠKOLA JEZIKA I KULTURE „CRNA GORA MOJA POSTOJBINA“

U ponedjeljak, 30.07.2018. godine, završena je XII Ljetnja škola  jezika i kulture Crne Gore “Crna Gora moja postojbina”, koju je organizovala Uprava za dijasporu u saradnji sa Zavodom za školstvo.
Školu je pohađalo 60 mališana iz dijaspore, uzrasta od 9 do 15 godina,  iz jedanaest zemalja: Albanije, Argentine, Amerike, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Francuske, Švedske, Španije, Velike Britanije i Makedonije.
Za deset dana boravka u Crnoj Gori polaznici Škole imali su priliku da kroz brojne radionice u prirodi i organizovana razgledanja kulturno-istorijske baštine, na zanimljiv i pristupačan način upoznaju ljepotu i vrijednosti Crne Gore, unaprijede znanje jezika i nauče više o istoriji, geografiji, kulturi, baštini, pjesmama i igrama zemlje iz koje potiču.
U okviru ovogodišnjeg programa Ljetnje škole, organizovane su posjete Cetinju, podlovćenskom selu Dolovi, Mauzoleju na Lovćenu, kao i Podgorici gdje su polaznici Škole učestvovali na amatersko-sportskoj manifestaciji “Crnogorske svjetske igre”, gdje su naši polaznici osvojili i brojne pehare i diplome.
Na organizovanoj završnoj proslavi polaznici su kroz pjesmu, igru i recitale predstavili naučeno, dok je organizator svim polaznicima uručio i diplome o pohađanju Škole.
Podijeli: