Vlada i Opština Budva podržali Sea Dance festival

Uz podršku Vlade Crne Gore i Opštine Budva sedmo izdanje Sea Dance festivala održaće se od 26. do 29. avgusta 2021. godine, na plaži Buljarica u Budvi.

Kako ističu u saopštenju Ministarstava ekonomskog razvoja, realizacijom ovog festivala, Crna Gora i opština Budva postaju prepoznati kao destinacija za mlade, koji se u trenucima smanjenja pandemije prvi odlučuju na putovanja.

„Imajući u vidu broj inostranih i domaćih turista, koji će tim povodom posjetiti Budvu, ovaj događaj imaće pozitivan efekat na ukupan turistički promet, ali i dodatno promovisati Crnu Goru, kao odgovornu i sigurnu destinaciju. S tim u vezi, organizatori festivala, Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja će sprovesti kampanju, koja promoviše vakcinaciju kao najbolji odgovor na suzbijanju širenja korona virusa. Organizator Festivala je takođe razvio ‘Safe Events’ protokole, kao poseban mehanizam mjera zaštite, kako bi u pandemijskom i postpandemijskom periodu bilo moguće organizovati događaje većeg formata“, naglašavaju u saopštenju.

Kako napominje ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, prije samo nekoliko mjeseci organizacija jedne ovakve manifestacije bila je nezamisliva, pa je ovo još jedan pokazatelj napora i konkretnih rezultata, koje Vlada ostvaruje na saniranju epidemiološke situacije i stvaranju uslova za uspješnu turističku sezonu.

Gradonačelnik Opštine Budva Marko Carević, istakao je da je ta opština i pored brojnih napora sa kojima se bori turistička privreda, uspjela da obezbijedi sredstva.

“Na taj način ćemo omogućiti kontinuitet našoj turističkoj privredi u kojoj festivali zauzimaju posebno mjesto. Sea Dance festival je, slobodno možemo reći, postao tradicija turističke ponude Budve i veoma nam je drago što će naši gosti i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu”, istakao je Carević.

On je dodao da vjeruje da će festival privući ne samo goste iz regiona, već iz mnogih zemalja svijeta, što je veoma važno za oporavak turističke privrede.

“Koristim priliku da pozovem sve one koji planiraju ljetnji odmor da posjete Budvu i našu rivijeru, uživaju u našim plažama, muzičkim i kulturnim festivalima, kao i brojnim drugim ponudama koje smo pripremili, a mi ćemo se potruditi kao dobri domaćini, da se osjećaju prijatno i kao kod svoje kuće”, poručio je Carević.

Podijeli: