Više od 9500 učesnika u 21-oj opštini prikupljalo otpad

Ekološku akciju “Let’s do it, Montenegro!”, ove godine pod sloganom “Nastavljamo drugačije” realizovala je uspješno Asocijacija za demokratski prosperitet-ZID, na području 21 crnogorske opštine. To su: Šavnik, Berane, Podgorica, Tuzi, Golubovci, Cetinje, Pljevlja, Danilovgrad, Ulcinj, Bar, Tivat, Kotor, Budva, Herceg Novi, Žabljak, Andrijevica, Petnjica, Kolašin, Bijelo Polje, Rožaje, Nikšić, Mojkovac.

– Akcija je trajala juče od 9 do 13 časova, tokom koje je više od 9500 učesnika prikupilo najmanje 2164 kese otpada, 77 kubika biljng i građevinskog otpada, 9 kontejnera, 45 kamiona otpada i 46 tona nelegalnog otpada! Većina Opština je za svoje građane obezbijedila materijal za rad, hranu i osvježenje, kao i odvoz prikupljenog otpada – navodi tim ADP-ZID.

Delegacija EU u Crnoj Gori podržala je akciju nekoliko dana prije realizacije, a Nacionalni parkovi Crne Gore su obezbijedili nagrade za najaktivnije koordinatore, grupe i pojedince.

Cilj ove akcije, da se podstaknu svi građani na aktivnije učešće u svojoj zajednici, je postignut – a ostvarenje postavljenih sekundarnih ciljeva, revitalizacija i unapređenje socijalnog kapitala, je dokazano kroz djelovanje velikog broja ljudi i različitih subjekata u akciji.

Lets to it, Montenegro je još jednom pokazao da samo zajedno možemo da unaprijedimo ambijent u kojem živimo – zaključuje tim ADP – ZID-a.

Podijeli: