Uručena Nagrada oslobođenja Nikšića i Specijalna povelja za humanost

Na današnjoj svečanoj sjednici povodom Dana opštine uručena je Nagrada oslobođenja Nikšića prof. Branislavu Mićunoviću, ambasadoru Crne Gore u Srbiji, pozorišnom reditelju i kulturnom posleniku za doprinos razvoju kulture u opštini Nikšić i Dušanu Govedarici, književniku i kulturnom posleniku, za ukupno književno stvaralaštvo.

Foto: onogost.me

Pored toga, uručena je i Specijalna povelja Opštine Nikšić za humanost nikšićkoj heroini Tatjani Vukićević, koja je početkom godine mladom komšiji Nikoli Mijuškoviću donirala bubreg.

Govedarica je zahvalio svima koji su ga predložili i kojima njegova riječ nešto znači.

„Nagradu oslobođenja Nikšića primam taman onda kada sam posumnjao da sam se cijeli život bavio uzaludnim poslom. Zato mi je najdraža“, naglasio je on.

I Mićunović je kazao je da mu je velika čast što danas dobija ovu nagradu i to u vrijeme kada Nikšić, kako je rekao, doživljava ukupan preporod u svakom smislu. Vrijednost ovog priznanja, kaže, zato je i veća.

„Razvoj Nikšića jedno je od najvećih uporišta Crne Gore, koja je zasluženo zakoračila u novu eru svog međunarodnog statusa. Ako sam ovo visoko priznanje zaslužio zato što sam imalo doprinio napretku našeg grada, onda to doživljavam kao i priznanje za svaki korak koji je načinjen i kao obaveza i kao odgovornost, a koji čini svako od nas“, kazao je Mićunović dodajući da ovu nagradu izdvaja da među svim priznanjima koja su mu dodijeljena jer je, kako je rekao, priznanje svog grada najveća satisfakcija.

„U ovoj prilici podsjećam na to da je Vlada Crne Gore  na višegodišnji „Program podrške razvoju kulture u Nikšiću“ gledala kao na svoju važnu obavezu i podržavala ga u punom kapacitetu. Jednaku satisfakciju doživio sam i u podršci Vlade za takođe višegodišnje programe „Razvoj kulture na sjeveru Crne Gore“ i „Cetinje – grad kulture““, podsjetio je on i čestitao prisutnima Dan opštine.

Podijeli: