U zimskoj sezoni 60 kilometara skijaških staza

Ove sezone ćemo imati oko 60 kilometara skijaških staza, dok će kapacitet čitavog prostora biti 250 kilometara, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

On je na poslovnom ručku koji je u petak organizovala Američka privredna komora (AmCham), ukazao da se na prostoru Bjelasice trenutno izvode ozbiljni radovi, gdje ulaganja iznose više od 70 miliona eura, pišu Vikend novine.

“Radi se na pristupnoj infrastukturi na Cmiljači i Žarskom, a otvara se tunel prema Beranama. Očekujem da stavimo u funkciju ove zime i Kolašin 1600”, naveo je Radulović, dodajući da sjever države postaje turistički sve atraktivniji i posjete tom regionu rastu dvocifrenim procentima.

Pavle Radulović

Kako je kazao, vjeruje da će se na pravi način valorizovati ljepote tog dijela zemlje.

“Interesantno je da mnogi naši gosti poznaju mnogo bolje sjever nego domicilno stanovništvo”, rekao je Radulović.

Ministar smatra i da ćemo prvom sekcijom auto-puta biti više nego konkurentni bilo kom evropskom ski-centru. Na rast i razvoj turističkog sektora, kako je doidao, mogli bi uticati novi modeli poslovanja koji su postojali u nekim prethodnim zakonskim rješenjima, ali nijesu bili u potpunosti jasni, kao što su kondo i integralni hoteli.

Podijeli: