U koji crnogorski grad mladenci iz cijelog svijeta dolaze da se vjenčaju?

Od početka godine zaključno sa 20. septembrom u Budvi je sklopljeno 175 brakova, više od trećine ove brojke bili su inostrani parovi, a Budva godinama unazad nosi epitet crnogorskog Las Vegasa, prenosi RTV Budva.

budva grad vjenčanja

I tokom ovog ljeta pored crnogoraca, metropola turizma bila je ludi kamen za parove iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Slovačke, Norveške, Turske, Engleske, Kanade, i država regiona.

Tokom narednih mjeseci prema riječima matičerke opštine budva, Žane Kape, u najavi su vjenčanja, pa ako je suditi po statistici ova godina će prevazići prošlu.

“U 2017. godini bilo je 233 sklopljena braka, a što se tiče 2016. bilo je 205 sklopljenih brakova na teritoriji opštine Budva. Ja se nadam da će do kraja godine ova brojka preći brojku iz prošle godine”, izjavila je Kapa.

Mjesta na kojima mladenci vole da izgovore sudbonosno da su različita od jahti, plaža, ostrva, hotela, restorana. Uvijek ima čudnih zahtjeva mladenaca kojima treba izaći u susret.

“Budva sama po sebi, na bilo kom mjestu da se mladenci odluče da sklope brak je atrakcija za inostrane turiste, tako da imamo neobične destinacije, neobične zahtjeve, ali u svakom slučaju mi smo tu da izađemo u susret svima koji dođu kod nas da sklope brak”, rekla je Kapa.

Mnoge poznate ličnosti ove godine rekli su sudbonosno da na budvanskoj rivijeri.

Za sve one koji planiraju da se vjenčaju u narednom periodu neophodno je izdvojiti 30e za vjenčanje u prostorijama opštine, a ukoliko želite da vam matičar dođe u restoran ili na neko posebno mjesto potrebno je uplatiti 150e.

Podijeli: