U CG vraćeno više od 1.000 naših državljana

Generalni direktor Generalnog direktorata za konzularne poslove i dijasporu Branislav Karadžić, koji je i član Operativnog tima za povratak crnogorskih državljana, kazao je za Pobjedu da su diplomatskim pregovorima i dobrim bilateralnim odnosima, i pored zatvaranja granica susjednih i pojedinih evropskih zemalja, realizovani humanitarni letovi iz Budimpešte, Londona, Beograda, Rima, Madrida, Istanbula, Frankfurta, Berlina, Brisela, Ciriha, Ljubljane, Pariza i Beča, kao i letovi ruskih, turske i poljske avio-kompanije, kojima je u Crnu Goru vraćeno više od 1.000 naših državljana.

“Diplomatsko-konzularna mreža i Ministarstvo vanjskih poslova su u stalnoj komunikaciji sa građanima/državljanima Crne Gore u gotovo svim krajevima svijeta, kojima nastojimo pružiti svu podršku i pomoć u iznalaženju najpogodnijih mogućnosti za povratak u Crnu Goru. Uz našu asistenciju vraćeni su državljani koji su se našli i u Omanu, Australiji, Kataru, Indiji, Egiptu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima“, rekao je on za Pobjedu.

Crnogorska diplomatija je, ističe Karadžić, još jednom pokazala da i u najtežim trenucima nije zaboravila na prijatelje, partnere i pomogla je povratak državljana Njemačke, Francuske, Austrije, Slovenije i drugih država u svoje domovine.

“Crnogorska Vlada vodeći računa o svojim državljanima van granica Crne Gore, usljed epidemije korona virusa nije zatvorila granice za svoje državljane, već je pokrenula organizovanu akciju vraćanja svih zainteresovanih“, istakao je on.

Podijeli: