Treba se pobrinut’ oko životne sredine: Amo da čistimo!

U godini kada se obilježavaju tri decenije od proglašenja ekološke države, Pivara „Trebjesa“ i Nikšićko Pivo pokrenuli su novu platformu Nikšićko Green, u okviru koje će biti realizovani projekti iz oblasti zaštite životne sredine. Prvi projekat je velika „Amo da čistimo“ kampanja, koja će obuhvatiti fazu podizanja svijesti javnosti o životnoj sredini, a potom i akcije sanacije odabranih tačaka širom Crne Gore, saopštavaju iz Pivare.

Za ovu kampanju, Nikšićko Pivo ponovo je udružilo snagu sa poznatim hip hop bendom, Who See, sa kojim kroz pet originalnih aminiranih spotova šalje važne poruke o našem odnosu prema prirodi.

„Na plaži gazim svašta što more izbači, kad udicu zabačim neko smeće se zakači, šut je preko krša, a kese su na drači, kad se to počisti evo pivo ja častim“, poručuju nam Nikšićko i Who See u jednom od spotova.

Ove ekološke poruke našle su se i na posebnoj seriji limenki Nikšićkog Piva, koje su od ove sedmice u prodaji. Potrošači će takođe moći da daju svoj doprinos čistijoj prirodi – od svake prodate limenke Nikšićkog Piva iz ove limitirane serije jedan eurocent biće odvojen za drugu fazu kampanje, koja će obuhvatiti sanaciju nelegalnih odlagališta otpada u 12 opština.

„U ovoj fazi izabrali smo 12 opština u kojim ćemo realizovati akcije sanacije – Nikšić, Podgorica, Cetinje, Herceg Novi, Kotor, Budva, Ulcinj, Žabljak, Plužine, Plav, Rožaje i Andrijevica. U sklopu ovih opština, u dogovoru sa lokalnim službama, koje najbolje poznaju ekološke probleme u svojoj zajednici, zajednički ćemo definisati prioritetne lokacije za sanaciju“, saopštila je Natalija Đordan, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“, dodajući da će se o konkretnim akcijama na terenu odlučivati zavisno od razvoja epidemiološke situacije.

Iz kompanije poručuju da su ekološki problemi iz godine u godinu sve upadljiviji, zbog čega su kroz Nikšićko Pivo, kao brend koji je oduvijek slavio čistu prirodu, odlučili da pokrenu jedan ovakav projekat.

„Pivara „Trebjesa“ je poznata po svom djelovanju u oblasti zaštite životne sredine, i to radimo ne samo u sopstvenom dvorištu kroz smanjenje svih negativnih uticaja, već i kroz brojne akcije sa partnerima i podršku inicijativama koje imaju za cilj da riješe neki ekološki izazov u zajednici. Kroz Nikšićko Green otključavamo snagu velikog brenda kakav Nikšićko Pivo jeste i stavljamo ga u funkciju borbe za čistiju prirodu, dopirući sa svojim porukama do ogromnog broja potrošača i partnera. Sanacija lokacija je samo dio rješenja, ali ono što je jedino trajno i rješenje koje priroda zaslužuje jeste postupna promjena svijesti a potom i loših navika“, ocjenila je Đordan.

Iz Pivare „Trebjesa“ su pozvali sve da zajednički rade na ovom zadatku i odgovorno se odnose prema otpadu, ali i prema resursima i prirodi, koju svi dijelimo.

Podijeli: